Onze medewerkers staan voor je klaar: +31528-204024
Houd order- en/of klantnummer bij de hand.

Let op: aanvraag van onderdelen slechts via e-mail

Hulp nodig? Bel +31528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Aggregaten en generatoren

AGGREGAAT OF GENERATOR KOPEN?

Een aggregaat of generator is ideaal wanneer de stroom (weer) uitvalt. Je kunt de aggregaten en generatoren van VanMelis.be in je woning, vakantiehuis, bouwplaats of bijvoorbeeld in een tent of caravan op de camping gebruiken. We beschikken over een enorm aanbod, variërend in model, formaat of kleur. Je kunt kiezen voor een diesel of benzine generator met diverse motorcapaciteiten. De keuze is enorm, de vraag is wat je zoekt. Wij helpen je graag aan een van onze veilig en gemakkelijk te gebruiken aggregaten of generators!

Producten 1 tot 60 van 80 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1 tot 60 van 80 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Aggregaat kopen?

Een goede aggregaat is ideaal om te gebruiken wanneer de stroom is uitgevallen. De stroom kan natuurlijk uitvallen in jouw woning, maar ook op een andere locatie. Een goede aggregaat en generator zorgt ervoor dat de stroom weer aangaat en dat je weer kunt genieten van een verwarming met warmte, en ook dat je weer kunt koken en dat er weer licht is. Er is een zeer groot aanbod. Zo kan je kiezen uit verschillende top merken. Elke machine heeft net weer iets andere specificaties. Zo is elke generator voorzien van een ander stroom en volt gehalte wat inhoud dat er verschillende mogelijkheden zijn.

Generator

Kies voor een stevige machine zodat u verschillende dingen hierop kunt aansluiten. Zo is er bijvoorbeeld de Eurom benzine met een hond motor van maar liefs 98cc. Deze machine is voorzien van maar liefst 2100 watt en is dan ook in een van de sterkste binnenin zijn categorie. Ook is er een zeer sterke motor wat de mogelijkheid geeft om verschillenden bronnen tegelijk aan te sluiten op de machine.

Beste aanbieders

Op onze website kan je kiezen uit een groot aanbod van generatoren en aggregaten naar jouw wens. Kies voor een motor en vermogen dat je graag wilt hebben.

Tips voor aggregaten

Noodstroom aggregaten of generatoren worden niet vaak gebruikt, alleen in geval van een noodsituatie / calamiteit. Tijdenlang zal de generator dus stil staan, wat niet goed is voor een motor. De meeste problemen ontstaan bij benzine generatoren. Benzine kan gaan vlokken en dan krijg je last van verharsing, waardoor de carburateur verstopt zal raken. Hoe ga je dit tegen? Door aan de benzine stoffen toe te voegen om deze problemen te voorkomen.

Wanneer een benzinetank niet geheel vol is zal door temperatuurswisselingen lucht de tank ingezogen worden en zal aan de binnenzijde van de tank condens ontstaan. Als gevolg kan de tank hierdoor gaan roesten. Dit kun je voorkomen door de tank van de benzine generator volledig af te tanken waardoor er geen lucht meer in de tank zit. Daarnaast is benzine en de tegenwoordige toegevoegde bio-ethanol hygroscopisch, wat betekent dat het water aantrekt. Het mengsel van water en de brandstof op de bodem van de tank of jerrycan wordt een onbruikbare vloeistof die je zeker niet in je verbrandingsmotor wilt hebben.

Voor langdurige opslag van benzine en diesel moet je metalen jerrycans gebruiken. Gebruik zeker geen kunststof tanks. Kunststof laat namelijk zuurstof door en is niet dampdicht. De ouderwetse jerrycans, zoals ze in het leger gebruiken bestaan niet voor niets. Daarin kan je brandstof zeer lang bewaren.

De problemen met langdurige opslag van diesel ontstaan andere problemen. De bekendste daarvan is bacteriegroei. Dit is tegen te gaan met een additief, die bacteriën dood. Bijvoorbeeld Acticide. Ook moet diesel regelmatig omgeroerd of rondgepompt worden omdat anders de diesel zich gaat scheiden in verschillende componenten.