Winkelwagen

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Freesmachines

Freesmachines

Een freesmachine wordt ook wel freesbank genoemd. Dit komt omdat het gereedschap vast in de bank geschroefd is en de frees oftewel boor freesmachine het draaiende element is van de machine. Met een freesmachine kunt je verschillende materialen bewerken zoals hout, staal, kunststof en aluminium. Het meest wordt de machine gebruikt voor het maken van gaten en sleuven, maar in principe is het mogelijk om ook ingewikkelde vormen te maken. De freesmachine kan conventioneel zijn. Dit is handmatig bedienbaar of CNC, wat computergestuurd is.

8 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Drie groepen freesmachines

Er zijn een drietal groepen in freesmachines te onderscheiden:

Horizontale freesbank
De zogenaamde spil-as van de machine is horizontaal geplaatst en de boor komt dan ook van boven in het werkstuk terecht.
Verticale freesbank
De spil-as is verticaal geplaatst, waardoor deze vanaf de zijkant naar het werkstuk komt.
Universele freesbank
De kop van de spil-as is draaibaar. Zo is het mogelijke om de as zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Ook is het mogelijk om van diverse hoeken het werkstuk te benaderen.

De frees

De frees is het eigenlijke gereedschap van de machine. Deze frezen kunnen plaatvormig, cilindervormig of wormvormig zijn, afhankelijk wat je wilt frezen. Frezen worden over het algemeen gemaakt van gereedschapsstaal of snelstaal, waarbij het laatste een hogere snelheid kan hebben.