Winkelwagen

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Verfbranders

Met een verfbrander verwijder je gemakkelijk een oude verflaag

Verfbranders kennen we ook wel onder de naam hete lucht pistool. Door de hete lucht (die de verfbrander met behulp van een ingebouwde ventilator uitblaast) kun je heel gemakkelijk een oude verf laag van kozijnen of bijvoorbeeld een deur verwijderen. Je kunt verfbranders ook heel goed gebruiken voor het buigen van wat plastic of kunststof buizen. Door de hete lucht ( bijvoorbeeld 550 graden) kun je de kunststof buis zonder problemen in de gewenste vorm buigen. Je kunt kiezen voor een verfbrander die werkt op stroom, maar er zijn ook van dit soort hete luchtpistolen te koop die werken op een klein gasflesje. De temperatuur van de lucht die de verfbrander afgeeft is meestal tussen de 100º en 550º. De hittebrander kan naast het gebruik als verfrander ook gebruikt worden als natuurkunde, wetenschap en scheikunde. Er zijn verschillende kopstukken die u kan gebruiken, afhankelijk van het gebruik kan een plattere kopstuk bruikbaarder zijn.

4 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Verfbrander heteluchtpistool kopen?

Heb je spullen die je moet ontdoen van verf, zoals deuren of de trapleuning? Verf verwijderen is een lastige en tijdrovende klus. Waarom zou je jezelf niet een handje helpen en een verfbrander heteluchtpistool kopen? Een verfbrander werkt niet alleen sneller, maar ook effectiever. Door de verf te verhitten met zeer hete lucht smelt de verflaag en kun je de verf gemakkelijk van diverse ondergronden losbranden, bijvoorbeeld met behulp van een plamuurmes of verfkrabber.

Een verfbrander wordt ook wel een heteluchtpistool genoemd. Het wordt vooral gebruikt voor het afbranden van verf, maar je kunt het gereedschap voor meerdere klussen gebruiken, zoals het ontdooien van een bevroren waterleiding of het buigen van pvc. Doordat het heteluchtpistool hete lucht uitblaast, wordt pvc zacht en kun je het gemakkelijk in de gewenste vorm buigen.

Sommige verfbranders hebben meerdere temperatuurstanden. Zo kun je elke klus met voldoende hitte uitvoeren.

Verfbrander tips

Bij het smelten van oude verf komen schadelijke dampen vrij. Trek veiligheidshandschoenen aan zodat de afgekrabde en gloeiende verfkrullen niet op je huid terechtkomen.