Hulp nodig? Bel +31528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Aandrijfriemen

Aandrijfriemen kopen?

Voor veel machines is een goede aandrijfriem erg belangrijk. Zo'n riem word dan ook gebruikt om kracht over te brengen. Deze riemen worden als het ware gebruikt voor vermogensoverbrenging van een bepaalde machine naar een ander. Zo'n riem bestaat uit verschillende soorten riemschijven. Deze riemschijven worden op zijn beurt weer aangedreven door aandrijfschijven. De riemen zorgen ervoor dat er weinig trillingen en stoten worden geproduceerd en dus ontstaat er ook weinig geluid. Ideaal dus voor een vlakbank, maar ook voor andere machines die vaak veel geluid kunnen maken. Een goede aandrijfriem is bruikbaar voor een grote asafstand en ook is er vaak maar weinig smering nodig.

52 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

52 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Aandrijfriem

Een riem is niet geschikt voor een aandrijving voor de slip. Deze nieuwe riem is dan ook de vervanging van de leren riemen. Deze riemen waren namelijk niet altijd even betrouwbaar. Op onze website, Vanmelis.nl, kun je kiezen uit een groot aanbod van onderdelen van riemen. Zo kan je de 8pj443 riem kopen die speciaal is geschikt voor de vlakbank van het merk powerplus en het model POWX2000. Bij elk model staat aangegeven voor welke machine hij is geschikt.

Tips bij het kopen van aandrijfriemen

Aandrijfriemen zijn verkrijgbaar voor verschillende apparaten, dit zorgt ook dat ze in verschillende lengtes te koop zijn.

Let goed op dat je voor de juiste machine een aandrijfriem koopt. Aandrijfriemen zijn namelijk niet allemaal even lang en breed, de verkeerde aandrijfriem zal niet passen en als het wel past, zal het niet volledig functioneren.

Bij onze producten staat aangegeven voor welke machine het bestemd is. Kijk hier dus goed naar voordat je iests koopt.

Tot slot

Er is op Vanmelis.nl een zeer groot aanbod aan riemen en dus is er altijd de geschikte riem, o.a. voor jouw vlakbank!