Winkelwagen

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Accu's / batterijen

Accu's en batterijen

In bijna alle draadloze elektrische apparaten worden batterijen of accu’s gebruikt. Maar er zijn talloze verschillende soorten accu’s, batterijen. Ook heb je voor een accu of batterij een batterij oplader nodig, zodat deze ontelbare keren opnieuw gebruikt kunnen worden.

30 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

30 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Soorten accu’s en batterijen

De meest gebruikte accu’s en batterijen:

Loodaccu’s

Dit zijn zogenaamde natte accu’s, omdat zij bestaan uit water, zwavelzuur en lood. Het zijn vrij simpele accu’s, leveren een hoge spanning en zijn relatief goedkoop. Deze accu is vooral te vinden in auto’s. De loodaccu’s behoren tot de oudste, nog meest gebruikte accu’s.

Gel-accu’s

In plaats van vloeistoffen, zit er in deze accu gel. De accu kan op elk mogelijke manier geïnstalleerd worden, aangezien de gel er niet uitloopt. Deze accu wordt vaak gebruikt in elektrische scooters en elektrische fietsen.

Lithium-ion-accu’s

Tegenwoordig de meest gebruikte accu en zit in veel consumentenelektronica zoals mobiele telefoons. De accu’s hebben een lange gebruiksduur en zijn ook milieuvriendelijk. Ze zijn wel prijzig en maken gebruik van een oplader die op stroom is aangesloten.

Nikkel-cadmium-accu’s

In de volksmond ook wel batterij genoemd. De basis is nikkel en cadmium en er is geen vloeistof in aanwezig. Ze zijn relatief snel leeg en zijn schadelijk voor het milieu. Er is ook een milieuvriendelijkere versie: de oplaadbare batterij. Deze heeft een batterij oplader nodig.